Veel gestelde vragen
Wat kan Lock’nRoll voor mij betekenen?
Uw partner in maatwerk oplossingen met beveiligingsrolluiken tegen inbraak, vandalisme, geluidsoverlast of brand. Alles in één hand, van inmeten, op maat vervaardigen, transport en vakkundige montage. Lock’nRoll heeft jarenlange ervaring met beveiligingsrolluiken van enkelstuks tot projecten geleverd vanaf Ridderkerk door heel Europa of compleet gemonteerd in Nederland en België.
Hoe kom ik er achter welk type beveiligingsrolluik het beste bij mijn situatie past?
Met maatwerk beveiligingsrolluiken is veel mogelijk, afhankelijk van de situatie en toepassing.
Aan een inbraakwerend rolluik worden andere eisen gesteld dan aan een geluidwerend rolluik. Een rolhek binnen achter glas als afscherming van een etalage pui is anders van opbouw dan een rolhek in een buitensituatie voor een parkeergarage.
Door de vele mogelijkheden is advies op maat belangrijk.
Kan ik het onderhoud ook uitbesteden aan Lock’nRoll?
Door het uitvoeren van jaarlijks onderhoud blijft uw beveiligingsrolluik bedrijfszeker functioneren. Lock’nRoll zorgt ervoor dat uw rolluik, ook andere merken, in goede staat blijft door jaarlijks een inspectie en veiligheidscontrole uit te voeren. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie is 1x tot 2x per jaar onderhoud noodzakelijk. Tijdens het onderhoud loopt een ervaren monteur een checklist na eventuele gebreken worden schriftelijk gemeld. Er wordt een keuringssticker aangebracht zo is het voor een ieder (gebruiker, verzekeraar) zichtbaar voor wanneer het volgende onderhoud uitgevoerd dient te worden.
Is er voor het aanbrengen van een beveiligingsrolluik toestemming nodig?
Over het algemeen wel. Zowel gemeentes alsook verhuurders van winkelruimtes hebben voorschriften opgesteld waar rolluiken aan dienen te voldoen. Voorop staat doorzicht, geheel gesloten oppervlakten worden meestal niet toegestaan. In geval van etalages verdiend montage aan de binnenzijde achter glas in combinatie met goed doorzicht de voorkeur. Ook uw verzekeraar kan bepaalde eisen stellen in verband met de benodigde beveiligingsklasse.
Zit er garantie op mijn beveiligingsrolluik. Is het mogelijk de garantietermijn te verlengen?
Er zit standaard 2 jaar garantie op beveiligingsrolluik, hierbij is het mogelijk om deze termijn te verlengen tot 5 jaar zodra er een onderhoudscontract wordt afgesloten.
Welke verschillende rolluik aandrijvingen zijn er mogelijk?
Is het mogelijk om een beveiligingsrolluik extra te vergrendelen?
Het is mogelijk om nieuwe of bestaande rolluiken te voorzien van een extra vergrendeling door middel van een mechanisch slot.
Er zijn 3 oplossingen;
- Het monteren van een espagnoletslot, hiermee vergrendelen 2 stangen in de zijgeleiding
- Het plaatsen van een grondslot, hiermee wordt rolluik vergrendeld aan de vloer, belangrijk is een goede en vlakke ondergrond waar slot ter plaatse ingeboord kan worden
- Het monteren van elektrisch/mechanische vergrendeling aan weerzijde van het rolluik onderaan de zijgeleiders. Dit systeem wordt geleverd met een besturingskast die ervoor zorgt dat tijdens openen en sluiten van het rolluik de vergrendeling automatisch functioneert.
Op welke manieren kan ik mijn beveiligingsrolluik het beste veilig bedienen?
Lock’nRoll verzorgt hiervoor graag een advies op maat. Algemeen is dat een rolluik het beste vanaf de binnenzijde kan worden bediend, waarbij de (sleutel-) schakelaar vastgehouden dient te worden door een bevoegd persoon met zicht op het rolluik. Indien bedienen van buitenaf gewenst is zijn er diverse veilige oplossingen zoals afstandsbediening met handzenders, Key-Tag bediening met transpondersleutel of code-klavier.
Hoe lang gaat een nieuw beveiligingsrolluik mee?
Kan ik een beveiligingsrolluik of rolhek helemaal op maat laten maken?
Betreft altijd een maatwerk oplossing passende voor de gewenste situatie. Lock’nRoll beschikt over een eigen werkplaats waar de benodigde onderdelen worden vervaardigt en samengesteld. Aanpassingen en specifieke bevestigingen zijn altijd te realiseren.
Verzorgen jullie ook de montage?
Lock’nRoll beschikt over vakkundige en ervaren monteurs die op locatie het beveiligingsrolluik installeren. Uiteraard beschikken de monteurs over de vereiste papieren zoals VCA, GPI en certificaat schaarhoogwerker.
Wat te doen bij stroomuitval?
Elektrisch bedienbare beveiligingsrolluiken functioneren alleen zolang er stroomtoevoer aanwezig is, bij stroomuitval is het niet mogelijk om een rolluik te openen of sluiten. Om dit te voorkomen zijn er twee oplossingen; 1. Noodhandbediening door middel van het plaatsen van een handslinger waarmee handmatig het rolluik kan worden bediend. Nadeel van dit systeem is dat het mechanische gedeelte om handslinger te plaatsen vaak moeilijk of niet bereikbaar is. 2. Alternatief hiervoor is het monteren van een noodstroomaccu, deze 230Volt UPS neemt zodra de stroom wegvalt de stroomtoevoer met batterijen over. Indien er kans is op langdurige stroomuitval (bijvoorbeeld een heel weekend) dan adviseren wij een noodstroomaccu met wachtstand, pas als het nodig is wordt de gebufferde stroom geactiveerd en is er zo geen kans op ontladen (langzaam leeglopen van accu).
Kan ik bij Lock’nRoll terecht voor technische vragen en uitleg over nieuwe en bestaande rolluiken?
Ja, hiervoor kunt u altijd contact met ons opnemen, met onze jarenlange ervaring en praktische kennis zijn wij in staat u te adviseren.
Waar moet ik op letten als een rolluik in het plafond wordt ingebouwd?
Het inbouwen van oprolmechanisme heeft altijd de voorkeur, immers daarmee is het oprolpakket uit het zicht. Voor het inbouwen boven een plafond is, afhankelijk van type rolluik, over het algemeen 300 tot 400 mm bovenruimte noodzakelijk.
Als het rolpakket zich in het plafond bevindt dient er een sparing gemaakt te worden waardoor rolluik het plafond kan passeren, deze sparing dient ruim voldoende te zijn aangezien rolluik tijdens het bedienen heen en weer beweegt. Sparingsmaat kan het beste worden bepaald als rolluik gesloten is.
Indien 2 rolluiken onder een hoek gemonteerd worden is het mogelijk om de oprolmechanismen boven elkaar te plaatsen om zo de hoekopstelling compact te houden.
Indien rolluik tezamen met luchtgordijn boven plafond wordt aangebracht dient er voldoende afstand te worden aangehouden en kabels en leidingwerk te worden afgeschermd.