Telefoon: 0180 82 03 80


OFFERTE AANVRAGEN

Knel-beveiligingen

Om te voorkomen dat personen bekneld raken in de nabijheid van automatische rolhekken en roldeuren is het wettelijk verplicht om knel beveiligingen toe te passen. Het doel van deze beveiliging is dat het rolhek direct stopt zodra er detectie plaatsvindt. Meest gebruikelijk is de onderloopbeveiliging die aan de onderzijde van het deurblad wordt aangebracht. Bij automatische rolhekken worden aan de bovenzijde ook knelbeveiligingen gemonteerd om te voorkomen dat een persoon in opgaande richting bekneld raakt. Indien rolluik of rolhek niet automatisch wordt bediend is het toegestaan om een schakelaar in de directe nabijheid met zicht op het rolluik of rolhek te monteren, waarbij dodemansbediening verplicht is, zodra knop of sleutel wordt losgelaten stopt rolluik of rolhek.

Voorbeelden van knelbeveiligingen;

Onderloopbeveiliging

Aan de onderzijde van het deurblad wordt een rubber strip gemonteerd. indien deze rubber strip in neergaande richting een obstakel raakt stopt het rolluik direct. De verbinding tussen de onderloopbeveiliging en de besturingskast wordt via een spiraalkabel gemaakt.

Draadloze onderloopbeveiliging

Aan de onderzijde van het deurblad wordt een rubber strip gemonteerd. indien deze rubber strip in neergaande richting een obstakel raakt stopt het rolluik direct. De verbinding tussen de onderloopbeveiliging en de besturingskast komt draadloos tot stand via het zender/ontvanger principe. De oplossing op plaatsen waar een spiraalkabel niet gewenst is.

Fotocellen

fotocel knelbeveiliging

Om beknelling te voorkomen worden er fotocellen in de dagopening gemonteerd. In geval van een rolhek met open structuur (parkeergaragerolhek) worden er ook aan de bovenzijde fotocellen gemonteerd om zo te voorkomen dat personen bij het eventueel inklimmen bekneld raken tijdens het oprollen.

Lichtlijsten

Op plaatsen waar absolute veiligheid rondom het rolluik of rolhek vereist is worden lichtlijsten gemonteerd. Deze bevinden zich aan weerszijde van de doorgang ter plaatse van de zijgeleiders en worden bij voorkeur over de volle hoogte aangebracht.

 

 

 

Werking van onderloop- knelbeveiliging in neergaande richting indien er een obstakel onder het rolluik staat;