Telefoon: 0180 82 03 80


OFFERTE AANVRAGEN

Aandrijvingen

voorbeeld opsteekmotor

voorbeeld opsteekmotor

Afhankelijk van de toepassing wordt de juiste elektrische aandrijving gekozen. In de meeste gevallen volstaat een 230 Volt buismotor, die wordt ingebouwd in de oprolas. Het vermogen bedraagt 50 tot 450 kg bij dagelijks gebruik.

Indien de gebruiksfrequentie hoog is wordt een 400 Volt opsteekmotor toegepast, deze wordt naast de oprolas geplaatst (zijdelingse ruimte vereist) en is standaard voorzien van noodhandbediening én ingebouwde afrolbeveiliging.

Voor grote rolluiken met een hoog eigen gewicht (> 1000 kg.) wordt gebruik gemaakt van kettingmotor. Door middel van een kettingoverbrenging wordt de rolas aangedreven. Afrolbeveiliging is een voorziening die in combinatie met bovenstaande aandrijvingen voorkomt dat een rolluik ongecontroleerd afrolt (guillotine effect) in geval van een transmissiebreuk.

Lock’nRoll is dealer van SIMU en GFA aandrijvingen en Timmer afrolbeveiligingen. SIMU industriële 230Volt buismotoren zijn ook leverbaar met noodhandbediening (handslinger óf eindloze haspelketting-takel) waarmee het mogelijk wordt uw rolluik bij spanningsuitval handmatig te openen of sluiten.

Noodhandbediening bij stroomuitval op rolluikmotor aan binnen- en buitenzijde met afneembare handslinger (keybox systeem)