Telefoon: 0180 82 03 80


OFFERTE AANVRAGEN

Brandwerende afsluitingen

Lock’nRoll biedt een breed assortiment aan brandwerende afsluitingen met een hoge brandweerstand. Afhankelijk van de toepassing en de beschikbare inbouwruimte kunt u kiezen uit;

  1. Brandwerende overheaddeur, opgebouwd uit segmenten, beweging langs plafond of verticaal heffend. Zeer geschikt voor opslagruimtes milieugevaarlijke stoffen (PGS-ruimtes).
  2. Brandwerende schuifdeur, zijdelingse beweging langs de wand, beperkte bovenruimte volstaat.
  3. Brandwerend rolscherm, vervaardigd uit hoogwaardig versterkt doek. Zeer compacte inbouw, verhoudingsgewijs lichte constructie. Veel toepassingsmogelijkheden, ook in bestaande situaties.
  4. Brandwerend rolluik, opgebouwd uit dubbelwandig stalen rolluiklamellen. Naast brandwerend, ook op grote afmetingen (< 10 meter), uitermate geschikt als inbraakwering (klasse 4).

Bovenstaande oplossingen worden elektrisch aangedreven en zijn altijd zelfsluitend in geval van brand. Na een brandmelding sluiten bovenstaande voorzieningen automatisch door middel van zwaartekracht op eigen gewicht (Gravity-safe). Aangezien het eigen gewicht van de brandwerende voorzieningen de 200N (20kg) overstijgt en de daalsnelheid meer dan 0,3 m/s bedraagt dient er volgens normering altijd een akoestisch en optisch (licht) signaal te worden aangeven bij het sluiten van deur, scherm of rolluik. 

De producten zijn in een gecertificeerd laboratorium tweezijdig getest op brandwerendheid volgens Europese norm EN1634-1. Voor EW eisen met een maximale openingsbreedte van 6.000 mm zijn brandrolschermen en brandwerende rolluiken het meest geschikt. Voor EI eisen (straling) zijn roldeuren (opgebouwd uit scharnierende profielen met 60mm materiaaldikte), overheaddeuren en schuifdeuren het meest geschikt. De classificaties EW en EI zijn in deze volgorde ook “beter” brandwerend. Bij EW is de constructie vlamdicht en stralingswarmte verminderend, bij EI is er sprake van beperking op temperatuur.

Bouwkundige eisen ; voor het toepassen van brandwerende deur constructies is een solide ondergrond waarop bevestigt wordt belangrijk, deze ondergrond dient rondom vlak te zijn en over voldoende draagvermogen te beschikken. Uiteraard dient de ondergrond ook aan dezelfde brandwerende eisen als de gekozen deur te voldoen. Met name bij brandwerende rolschermen blijkt in de praktijk de ondergrond cq. achterliggende constructie veelal afwijkend van de geteste situatie op een gemetselde ovenwand. Lock’nRoll levert vanaf nu ook een brandwerend rolscherm wat is getest op een metalstud gipswand, een veel voorkomende praktijk situatie die nu ook in het testlaboratorium onderzocht is.  

LAATSTE NIEUWS: de door Lock’nRoll geleverde brandwerende voorzieningen voldoen aan de norm EN 16034 en zijn CE gekeurd. Het is niet meer toegestaan om elektrisch aandreven deuren, schermen en rolluiken automatisch te laten sluiten met een noodvoeding (UPS, accupakket).