Telefoon: 0180 82 03 80


OFFERTE AANVRAGEN

Brandwerende overheaddeuren

NIEUW: Vanaf heden zijn er ook gecertificeerde brandwerende overheaddeuren leverbaar. De brandwerende overheaddeuren zijn opgebouwd uit geïsoleerde panelen en zijn succesvol getest op EI(1)  60 minuten brandwerendheid volgens EN 16034 met geldig CE certificaat.

Kenmerken van brandwerende overheaddeuren

Elementopbouw

Constructie bestaande uit:

  • Dubbelwandige stalen panelen op gebouwd uit kokerprofielen met brandwerend plaatmateriaal bekleed.
  • Verzinkt stalen rails met loopwielen. Frame voorzien van bij brand opschuimend materiaal.
  • Inhaaksysteem met vlambalk over de volle breedte van de deur ter plaatse van de latei.
Aandrijving

Elektrisch bedienbaar met 400Volt gravitair zelfsluitende aandrijving (dmv eigen gewicht deurblad met gecontroleerde daalsnelheid). Geschikt voor dagelijks gebruik en automatisch sluitend in geval van brand. Bij toepassing in PGS 15- ruimtes wordt er een explosieveilige ATEX aandrijving gemonteerd, hiermee kan de gehele deur ATEX worden gecertificeerd.

Bediening

Gekoppeld aan brandmeldcentrale of voorzien van lokale rook-warmtemelders (aan weerszijde van de opening) sluit de deur automatisch in geval van brand, dagelijkse bediening met drukknop – en/of sleutelschakelaar. Standaard uitgevoerd met optische (knipperlamp) en akoestische (hoorn) signalering.

Bouwkundige voorzieningen

Volgens het standaard overheaddeur principe schuift deurblad langs plafond. Afwijkende railsystemen als verticaal heffend en daklijnvolgend zijn leverbaar. Aan beide zijden van de dagmaatopening is, naast de deurrails, een overlap van 20mm noodzakelijk.

Hulpstukken / Opties / Accessoires

Onderloopbeveiliging om obstakel in neergaande richting te detecteren is alleen mogelijk door middel van lichtlijsten, links en rechts van de opening wordt een lichtlijst als dagkantbeveiliging toegepast.

Om gedeeltelijk doorzicht in het deurblad te verkrijgen is het plaatsen van brandwerende beglazing mogelijk. 

Brandwerendheid / Efectis

Getest volgens de laatste normen voor de hoogst haalbare brandwerendheid op gebied van bedrijfsdeuren. Brandwerend EI(1)60 minuten, tweezijdig getest volgens EN 16034. Zeer geschikt voor risicovolle objecten met hoge vuurbelasting zoals PGS-15 ruimtes.

Afwerking

Door middel van poedercoating zijn de vlakke panelen in ieder gewenste RAL kleur leverbaar.